Tilbage til listen
Digital Ordliste

Google Search Console

Google Search Console er et gratis værktøj fra Google, som hjælper webstedejere med at overvåge og vedligeholde deres websteds tilstedeværelse i Googles søgeresultater. Det giver indsigter om din websteds præstation, søgetrafik og problemer, hvilket hjælper dig med at optimere din synlighed.
Kontakt side

Forstå webstedets præstation

Google Search Console giver detaljerede rapporter om, hvordan dit websted klarer sig i søgeresultaterne, hvilket er afgørende for enhver SEO-strategi.

Trafikindsigter

En af kernefunktionerne i Google Search Console er evnen til at spore, hvor meget trafik dit websted modtager fra Google, og hvilke forespørgsler der resulterer i flest klik. Denne indsigt giver dig mulighed for at forstå, hvad din målgruppe søger efter, og hvor godt dit indhold matcher disse forespørgsler.

Præstationsmålinger

Værktøjet tilbyder forskellige resultatanalyser som klikfrekvens (CTR), visninger, klik og den gennemsnitlige position af dine søgeord i søgeresultaterne. At analysere disse målinger hjælper med at identificere muligheder for at optimere dit indhold og forbedre din rangering.

Identificer webstedsproblemer

At opretholde et sundt websted er afgørende for SEO, og Google Search Console er kritisk for at identificere og løse problemer.

Webstedsfejl

Google Search Console advarer dig om eventuelle scanningfejl, som Googlebot støder på på dit websted, herunder 404-fejl, serverfejl og problemer med indexering. Ved hurtigt at rette disse fejl sikres det, at Google effektivt kan få adgang til og indexere dit indhold.

Sikkerhedsproblemer

Værktøjet overvåger også dit websted for sikkerhedsproblemer som hacking og malware. At holde dit websted sikkert beskytter ikke kun dine besøgende, men bevarer også dit websteds omdømme hos Google, hvilket bidrager til bedre søgeoptimering.

Forbedr webstedets synlighed

At bruge Google Search Console kan markant forbedre dit websteds synlighed i søgeresultaterne.

Indsend webstedsopdateringer

At indsende din sitemap via Google Search Console hjælper Google med at opdage og indexere dine sider mere effektivt. Det er et vigtigt skridt for at sikre, at alt dit indhold har mulighed for at rangere i søgeresultaterne.

Optimer indhold

Brug indsigterne fra Google Search Console til at optimere dit eksisterende indhold og udvikle strategier for nyt indhold. Fokuser på at forbedre sider, der allerede klarer sig godt, og håndter indhold, der ikke fungerer godt.

Mobil brugervenlighed

Med mobil-først-indeksering er det vigtigere end nogensinde at sikre, at dit websted er mobilvenligt. Google Search Console giver rapporter om mobilbrugervenlighed, så du kan foretage nødvendige justeringer for at forbedre brugeroplevelsen på mobile enheder.

Afslutning

Google Search Console er et kraftfuldt værktøj for alle, der ønsker at forbedre deres websteds SEO-præstation. Ved at tilbyde detaljerede indsigter om webstedets præstation, identificere og løse webstedsproblemer og tilbyde anbefalinger til at forbedre webstedets synlighed, giver det webstedsejere de oplysninger, de har brug for til at træffe datadrevne beslutninger.